Magia i Miecz dodatki, karty, poszukiwacze, forum, czyli wszystko o grze Magia i Miecz Ogólnopolskie forum Magii i Miecza oraz innych gier planszowych.
Co do czcionki innej niż w oryginale -> Skogtroll swego czasu odkrył czcionkę z oryginału, którą okazała się być płatna Candida - Medium. Więcej szczegółów w poście Skogtrolla o tutaj:
http://gamekeeper.offnet....er=asc&start=45
Ale jako, że ludzie się przyzwyczaili do darmowej Book Antiqua, dużo już z nią dodatków i nikomu nie chce się ich konwertować - nikt się nie obrazi, gdy przy niej zostaniesz
Wiek: 19 Dołączył: 13 Lip 2010 Posty: 29 Skąd: From the Other Side
Wysłany: Pią Lip 30, 2010 4:10 pm
Lepiej wg mnie wygląda TNR. Jest mniej odstępstw. Np. "J" w Book Antiqua jest wydłużone poniżej linii na której stoją litery, TNR tego nie ma. Niestety, skapnąłem się po przerobieniu nastej karty na Booka i NIE CHCE MI SIĘ wracać tego z powrotem skoro nikt się nie gniewa...
Nemomon Ogień w szopie są te grafiki z DTa.
EDIT
Autorskie rozszerzenie do MiM: WKO.
UKOŃCZONE
Wysłany: Pon Sie 02, 2010 12:33 pm
No literówki się zdarzają, staram się eliminować na bieżąco.
Wie ktoś czy można ustawić narzędzie sprawdzania pisowni w PSie tak, żeby działało na stałe?
Myśliwca nie będzie. Spisałem wszystkie karty i stwierdziłem, że jest nieklimatyczny i jak słusznie zauważył SPIDI, zbyt mocny. Jest coś innego. Mam nadzieję, że nie powiecie że zbyt mocne.
Praca wre, połowa kart za nami. Jak zawsze, w trakcie pracy kilka rzeczy uległo zmianie i trzeba było całość obrabiać ale teraz już mam nadzieję, będzie z górki.
Mogę "uchylić rąbka tajemnicy" i powiedzieć, że samorzutnie wyszło to trochę w konwencji dodatku "Smoki".
I jeszcze jedna sprawa: nie doszukałem się tych arkuszy u Valdiego... Myślicie, że wklejanie tego do Worda i konwersja na PDF bardzo ujmie jakości?
SeSim... Próbowałeś kiedyś manewrować statkiem kosmicznym w ciasnym podziemnym tunelu albo na zatłoczonej ulicy miasta?
_________________ DEUS MACHINA
UKOŃCZONE
Pomógł: 6 razy Dołączył: 07 Lis 2005 Posty: 3291 Skąd: z krzesła :P
Wysłany: Wto Sie 03, 2010 8:44 am
Bórek napisał/a:
SeSim... Próbowałeś kiedyś manewrować statkiem kosmicznym w ciasnym podziemnym tunelu albo na zatłoczonej ulicy miasta?
No wiesz, instrukcja nie mówi że się nie da Tak się właśnie dzieje postęp - ludzie robią coś bo nikt im nie powiedział, że się nie da
Ten myśliwiec totalnie nie pasi do innej planszy poza otchłanią. Może zrobić go tylko żeby był w Otchłani. Nie wiem, np że możesz latać w dowolną stronę po wylosowanych drogach albo co.
Wysłany: Wto Sie 03, 2010 11:34 am
SeSim napisał/a:
No wiesz, instrukcja nie mówi że się nie da Tak się właśnie dzieje postęp - ludzie robią coś bo nikt im nie powiedział, że się nie da
No to jest wiadome. Ja tylko patrzę z logicznego pkt widzenia.
SeSim napisał/a:
Ten myśliwiec totalnie nie pasi do innej planszy poza otchłanią. Może zrobić go tylko żeby był w Otchłani. Nie wiem, np że możesz latać w dowolną stronę po wylosowanych drogach albo co.
A to jest niegłupie. Kurde... jak tak dalej pójdzie to dodatek się zrobi... obszerny. Do teraz staram się policzyć ile kart DOKŁADNIE będzie miał.
EDIT
_________
I może znów uchylę rąbka tajemnicy :
_________________ DEUS MACHINA
UKOŃCZONE
Dlaczego jak ktoś robi autorski dodatek to zawsze musi robić super mocne karty? Albo super potężnych wrogów, albo bardzo mocnych przyjaciół i przedmioty? A później wychodzi z tego coś takiego jak "Jaskinia".
bez przesady. W Otchłani samej z siebie byli bardziej przepakowani Wrogowie i karty bardziej pomocne niż Łowczyni i Stalowy Prorok. To nie jest dodatek totalnie autorski, ale rozbudowa istniejącego. Więc raczej karty - "Kosmiczny Stworek, moc: 1, pozostanie tu dopóki go nie pokonasz" nie są tymi najbardziej upragnionymi ;p
Co do Myśliwca się zgodzę, że jest to karta za mocna. Nikt by nie chciał z nią grać.
_________________ See the pain in my eyes
See the scars deep inside
My God, I'm down in this hole again
Wysłany: Wto Sie 03, 2010 3:10 pm
Akurat tu będzie i trochę tego i trochę tego. Chociażby ze względu na to, że taka jest natura Otchłani. Albo lądujesz na Planecie Śmierci, lub trafiasz na Wampira Astralnego, albo masz Pancerz Bojowy lub Symbiota.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum